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saftig mehevä
saftig (adj n) [juicy or lush] mehevä (adj n) [juicy or lush]
saftig mehukas
saftig (adj n) [juicy or lush] mehukas (adj n) [juicy or lush]
DE Phrasen mit saftig FI Übersetzungen
Das Erzeugnis erscheint saftig und hat eine weiche, gleichmäßige Konsistenz; die Farbe ist weiß bis leicht rosa oder bräunlich. Kokonaisuutena tuote on kostean oloinen, koostumukseltaan homogeeninen ja pehmeä, väriltään valkoinen, hieman punertava tai ruskehtava.
Außerdem bleibt das Fruchtfleisch der Rosinen elastisch und saftig. Da in dieser Gegend die Sonne praktisch ständig scheint, ist der Trocknungsprozess kürzer, und die Säure der Traube bleibt in der Rosine erhalten. Runsas auringonpaiste lyhentää kuivaamisaikaa, jolloin hedelmien happopitoisuus säilyy myös rusinoissa.
Gekocht bewahrt sie ihren Glanz, wird transparent, weich, saftig und süß im Mund, ohne dabei bitter zu schmecken, und weist Kastanien- und Röstaromen auf. Kypsennettynä malto säilyy kiiltävänä, muuttuu läpikuultavaksi, tuntuu suussa öljymäiseltä, mehukkaalta ja makealta, eikä maistu karvaalta; siinä on aistittavissa kastanjainen paahdettu aromi.
„Oignon doux des Cévennes“ zeichnet sich durch besondere organoleptische Eigenschaften aus, die ihren Ruf nicht nur regional, sondern auch national begründet haben. Die besonders milde Zwiebel ist weder bitter noch scharf, sie ist saftig und entwickelt im Mund sowohl gekocht als auch roh eine angenehme Textur. Oignon doux des Cévennes -sipulin aistinvaraiset erityisominaisuudet ovat tuoneet sille mainetta sekä alkuperäalueella että kaikkialla Ranskassa. Sipuli on erittäin makea, vailla karvautta ja pistävyyttä, ja hyvin mehukas, minkä vuoksi sen rakenne tuntuu suussa miellyttävältä niin raakana kuin kypsennettynäkin.
So wird dafür gesorgt, dass die Zwiebeln nicht bitter oder scharf, sondern saftig werden. Da die Zwiebeln vorzugsweise auf Parzellen in Nordost-Südwest-Richtung unter Ausschluss feuchter Talmulden angebaut werden, wachsen sie in einem günstigen Mikroklima heran. Myös valitsemalla lohkot erityisesti koillis-lounaissuunnassa laaksojen kosteiden pohjien yläpuolella sipulia viljellään ainoastaan sellaisilla lohkoilla, joilla vallitsee suotuisa mikroilmasto.
Zusammenhang mit dem geographischen Gebiet: Der Spargel Sables des Landes zeichnet sich dadurch aus, dass er früh reif, gut geformt, saftig-prall, nicht fasrig und ohne Bittergeschmack ist; insgesamt ist er zart und süß und ausgesprochen empfindlich. Diese Merkmale sind im Wesentlichen auf die besonderen Bodenarten und die besonderen klimatischen Bedingungen zurückzuführen, in/unter denen die Spargelstanden wachsen. Bei den Böden handelt es sich um podsolige Böden, die relativ reich an organischen Stoffen und nur geringfügig tonhaltig sind. Und eben diese geringe Tonhaltigkeit gewährleistet einen Spargel ohne Bittergeschmack. Durch ihre besondere Partikelgröße sind diese Böden leicht, filtrierend und erwärmen sich schnell. Ferner übt diese Bodenart eine direkte Wirkung auf den Stangenspross aus, der angesichts des geringen mechanischen Widerstands schnell und gerade wächst.Das Know-how der Produzenten bei der Vorbereitung des Erddamms sichert das schnelle und gerade Wachstum der Spargelstangen dank des geringen mechanischen Widerstands des Bodens, der frei von Wurzelballen und Steinen ist, sowie der gespeicherten Wärme und der gleichmäßigen Feuchtigkeit.Das regionale Klima ist ozeanisch "aquitanisch", d.h. gemässigt, feucht mit frühem Einsetzen des Frühlings (relativ starke Niederschläge und milde Temperaturen). Durch das bedeutende Waldmassiv wirkt es noch gemässigter. Der trockene und warme Sommer ermöglicht es der Pflanze dann, die für eine gute nächste Ernte erforderlichen Reserven aufzunehmen.Der Spargel Sables des Landes genießt dank seiner Merkmale ein bedeutendes Ansehen auf dem europäischen Markt. Eine im Jahr 1997 durchgeführte Bekanntheitsumfrage hat gezeigt, dass die Fachhändler den Spargel aus Les Landes erkennen (90 %) und ihm angesichts seiner Qualität den ersten oder den zweiten Rang zusprechen. Der Spargel aus Les Landes ist auch auf dem Exportmarkt bekannt, der etwa 10 % des jährlichen Absatzes ausmacht (Deutschland (~ 7 %), Luxemburg (~ 2 %), Belgien, Spanien, England). Einige Länder kaufen Spargel Sables des Landes bereits seit den 60er Jahren.Die Erfahrung und das Know-how der Produzenten bei der Ernte und der Sortierung, der Verpackung und dem Vertrieb sind von entscheidender Bedeutung, um dieses ausgesprochen frische und empfindliche Produkt in den Handel zu bringen. Yhteys maantieteelliseen alkuperään: Sables des Landes -parsat ovat tyypillisesti aikaisin kypsyviä, hyvin muodostuneita, niiden nestejännitys on hyvä, ne eivät ole puumaisia eivätkä kitkeriä; ne ovat yleisesti ottaen pehmeitä ja makeita ja hyvin helposti pilaantuvia. Nämä ominaisuudet johtuvat pääasiassa verson kasvutavasta tietyntyyppisessä maassa ja tietyissä ilmasto-oloissa. Maaperä on podsolimaata, jossa on melko paljon orgaanista ainesta ja vähän savea, mistä johtuen parsassa ei ole kitkeryyttä. Kyseiselle maaperälle tyypillinen raekoostumus tekee maasta keveää, läpäisevää ja nopeasti lämpiävää. Lisäksi maaperällä on välitön vaikutus parsan versoon, joka kasvaa nopeasti ja suoraan, koska maan mekaaninen vastus on pieni.Tuottajien ammattitaito penkin muodostamisessa takaa sen, että verso kasvaa nopeasti ja suoraan, koska maan mekaaninen vastus on pieni, siinä ei ole paakkuja eikä kiviä, se varaa lämpöä ja pidättää kosteutta.Alueen ilmasto on Akvitanialle tyypillisesti merellinen eli lauhkean kostea, jossa kevät on aikainen (suhteellisen runsaat sateet ja lauhat lämpötilat); laajat metsäalueet leudontavat ilmastoa entisestään. Kevättä seuraavan kuivan ja kuuman kesän aikana kasvi saa kerättyä seuraavaa satoa varten tarvittavat varastot.Sables des Landes -parsa on ominaisuuksiensa ansiosta saanut merkittävän maineen Euroopan markkinoilla. Vuonna 1997 toteutettu tunnettavuustutkimus osoittaa, että ammattiostajat tuntevat Landesin parsan (90 %) ja asettavat sen ensimmäiselle tai toiselle sijalle laadun suhteen. Landesin parsa on myös tunnettu vientituote, ja sadosta menee vientiin noin 10 prosenttia vuosittain (Saksaan noin 7 %, Luxemburgiin noin 2 %, loput Belgiaan, Espanjaan ja Englantiin). Joissakin maissa Sables des Landes -parsaa on käytetty 60-luvulta lähtien.Tuottajien asiantuntemus sadonkorjuussa ja lajittelussa sekä kauppakunnostuspaikkojen ja kaupallisten toimijoiden asiantuntemus on lisäksi erittäin tärkeää kyseisten tuoreiden ja helposti pilaantuvien tuotteiden saattamisessa vähittäismyyjille.
- Fruchtfleisch: weiß, sehr dicht, bissfest, mäßig süß, mäßige Säure, saftig, duftend und von großem Wohlgeschmack; - malto: valkoinen, tiivis, lohkeava, sopivasti makeanhappoinen ja mehuisa, aromikas ja voimakastuoksuinen, hyvänmakuinen;
MILCHLAMM: Fettabdeckung: gering bis mittel (Stufe 2-3 gemäß Verordnung (EWG) Nr. 2137/92 und Verordnung (EWG) Nr. 461/93 über das gemeinschaftliche Handelsklassenschema für Schlachtkörper leichter Lämmer). Fleischfarbe: silbrigweiß bis hellrosa. Fleischeigenschaften: zart, sehr saftig, weiche Beschaffenheit und charakteristischer Geschmack. Maitolampaan Lechal-karitsa: Rasvaisuus: ohut tai keskinkertainen (luokka 2–3 asetuksen (ETY) N:o 2137/92 ja (ETY) N:o 461/93 mukaisesti; kyseisissä asetuksissa säädetään yhteisön lampaanruhojen luokitteluasteikosta). Lihan väri: helmenharmaasta hennon vaaleanpunaiseen. Lihan ominaispiirteet: pehmeä, mehevä, pehmeä rakenne ja kyseiselle karitsalle ominainen maku.
TERNASCO-LAMM: Fettabdeckung: gering bis mittel (Stufe 2-3 gemäß Verordnung (EWG) Nr. 2137/92 und Verordnung (EWG) Nr. 461/93 über das gemeinschaftliche Handelsklassenschema für Schlachtkörper leichter Lämmer). Fleischfarbe: hellrosa. Fleischeigenschaften: zart, mit Fettansätzen zwischen den Muskeln, sehr saftig, weiche Beschaffenheit und charakteristischer Geschmack. Lihalampaan Ternasco-karitsa: Rasvaisuus: ohut tai keskinkertainen (luokka 2–3 asetuksen (ETY) N:o 2137/92 ja (ETY) N:o 461/93 mukaisesti; kyseisissä asetuksissa säädetään yhteisön lampaanruhojen luokitteluasteikosta). Lihan väri: hennon vaaleanpunainen. Lihan ominaispiirteet: pehmeä, rasvakerros on alkanut muodostua lihaksen sisälle, erittäin mehevä, pehmeä rakenne ja kyseiselle karitsalle ominainen maku.
- Fruchtfleisch: weiß, sehr dicht, bissfest, mäßig süß, mäßige Säure, recht saftig, duftend und von großem Wohlgeschmack; - malto: valkoinen, hyvin tiivis, lohkeava, sopivasti makeanhappoinen, melko mehuisa, aromikas ja voimakastuoksuinen, erittäin hyvänmakuinen;
DE Synonyme für saftig FI Übersetzungen
reif [erntereif] mature
ausgereift [erntereif] mature
genießbar [erntereif] edible
vollmundig [erntereif] full-bodied
scharf [gut gewürzt] stringend
fein [gut gewürzt] silken
aromatisch [gut gewürzt] flavorful
schmackhaft [gut gewürzt] toothsome (formal)
würzig [gut gewürzt] juicy
wohlschmeckend [gut gewürzt] palatable
feurig [gut gewürzt] impassioned
köstlich [gut gewürzt] ambrosial
herzhaft [gut gewürzt] square
pikant [gut gewürzt] zesty
delikat [gut gewürzt] sensitive
stark [reich an Saft] stiff (informal)
rund [kräftig] plump
fest [kräftig] sturdy
hoch [kräftig] high-pitched
tief [kräftig] strong